O nama

Unija Nova još od 1961. godine nastoji podići svijest naših građana i približiti im europske navike i način razmišljanja. Svakodnevni razvoj našeg društva neminovno dovodi do sve većeg opterećenja okoliša raznim otpadom. Samim time reciklaža otpada nameće se kao imperativ održivosti ukupnog razvoja i napretka, a ne samo kao trend ili ispunjavanje norme.

Unija Nova pokriva cijelu Hrvatsku i nudi cjelovita rješenja za zbrinjavanje otpadne ambalaže, od stakla, PET-a, Al/Fea i papira, pa do svih ostalih vrsta stakla u skladu s međunarodnim normama ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.

Imamo višegodišnje iskustvo u gospodarenju otpadom te smo:

Unija Nova brine o prirodi dulje od 50 godina, te od svojih početaka do danas širi svijest o važnosti recikliranja i pridonosi čistoći našeg okoliša.

Specijalizirani smo za usluge sakupljanja, prijevoza, skladištenja i obrade neopasnog otpada, te usluge deambalažiranja i zbrinjavanja robe neprikladne za daljnju potrošnju i prodaju.

Nudimo vam usluge:

 

Unija Nova kroz povijest

1961.
Osnovana Unija Nova, prva tvrtka za sakupljanje otpadnog stakla i preradu staklenog loma. Na području cijele bivše Jugoslavije prikupljalo se isključivo industrijski proizvedeno ambalažno staklo.

1985.
U Zagrebu su postavljeni prvi spremnici za odvojeno sakupljanje stakla na javnim površinama, namijenjeni građanstvu.

2002.
Gradnja novog pogona većeg kapaciteta prilagođenog za predobradu više vrsta ambalažnog otpada (staklo, PET, MET), kao i svih vrsta otpadnog stakla (ravnog prozorskog, autostakla, sigurnosnog, žičanog stakla, bolničkog, laboratorijskog i sl.). Razvijen vlastiti specijalizirani softver za učinkovitiji nadzor sustava pražnjenja spremnika.

2004.
Primjena sustava kontrole kvalitete prema normi ISO 9001:2008 i okoliša prema normi ISO 14001:2004.

2007.
Učetverostručene količine recikliranog stakla u proteklih pet godina. Sakupljački kapaciteti povećani pet puta. Broj zaposlenih povećan četiri puta. Prošireno poslovanje na sakupljanje, prijevoz, skladištenje, obradu i reciklažu ostalih vrsta neopasnog otpada.

2010.
Otvaranje poslovnog centra za Slavoniju u Beketincima, Općina Čepin.

2011.
Pružanje usluga povratne logistike, odnosno preuzimanje na oporabu kompletne otpisane robe iz trgovačkih centara.

2012.
Prošireni postojeći kapaciteti za gospodarenje otpadom – ukupno 68.000 m2.

2013.
Otvaranje logističkih sakupljačkih centara u Sesvetskom Kraljevcu, Beketincima, Poreču, Šibeniku i Dugopolju. Organizirano sakupljanje, prijevoz i zbrinjavanje robe neprikladne za daljnju upotrebu i prodaju, uključujući robu životinjskog porijekla, biootpad i otpadna jestiva ulja.

Za sve usluge poslovanja neopasnim otpadom i povratne logistike na raspolaganju vam je naš pouzdan i kompetentan tim. Obratite nam se s povjerenjem i riješit ćemo vaše probleme s neopasnim otpadom, te robom i materijalima koji nisu za daljnju upotrebu.